Slager Dick verenigt lokale ondernemers in strijd leegstand

Vers Taxi Zeist - Danny Wendt Nieuwsbode Zeist

door Danny Wendt Zeist – ”Het wordt voor lokale ondernemers steeds lastiger om rond te komen door de komst van onlineshopping. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer leegstand komt in het algemene straatbeeld”, begint Dick van Dolder. De slager van zijn 250 jaar oude familiebedrijf slagerij Den Dolder ziet dat het in Zeist de verkeerde kant op dreigt te gaan en komt daarom op 26 februari met een antwoord: samen met acht andere lokale speciaalzaken start hij de Verstaxi.

De Verstaxi heeft nog geen bezorging gedaan, maar is nu al meer dan populair. Trots laat Dick zijn artikel uit het AD zien, dat een dag eerder is geplaatst. In het komende halfuur hangen Hart van Nederland en Nu.nl ook al aan de telefoon. Grappend noemt zijn collega hem al een bekende Nederlander. Toch is de aandacht niet voor niks. Het komt niet vaak voor dat lokale ondernemers zo nauw samenwerken als Dick heeft bedacht.

Samenwerken doen de bedrijven zeker. Dick vertelt hoe de taxi en samenwerking verloopt: ”Klanten bestellen 24 uur van te voren via verstaxi.nl het voedsel dat ze willen. Brood van de bakker, groente van de groenteboer en vlees van de slager bijvoorbeeld, allemaal verse producten. Dan gaat de taxi langs al de speciaalzaken uit Zeist om de bestelling bij elkaar te sorteren en vervolgens voor enkele euro’s verzendkosten te bezorgen bij de mensen thuis. Doordat de lokale bedrijven hun producten samen aanbieden hopen wij meer omzet te maken, zodat de ambachtelijke middenstand kan blijven bestaan.

Dick is met dit idee gekomen omdat hij doordeweeks nauwelijks klanten heeft: ”Ik ben zoals de meeste speciaalzaken maar tot zes uur ‘s avond open. Er zijn amper gezinnen in Zeist waarvan het eten voor zes uur op tafel staat. Mensen hebben geen zin om na een lange werkdag nog even het eten op te halen bij de slager, groenteboer en de kipspecialist. Die hebben in de supermarkt alle producten op één plek en kiezen meestal dus niet voor ons. ‘Dat kan anders’, dacht ik en besloot om het eten juist naar hen toe te brengen. Hierdoor hoop ik minder afhankelijk te worden van de zaterdag en vrees ik dus minder voor een leegstand. Ik hoop dat binnen nu en een jaar de Verstaxi landelijk rijdt.” www.verstaxi.nl.

 

Bron: https://www.nieuwsbode-zeist.nl/reader/59281/982879/slager-dick-verenigt-lokale-ondernemers-in-strijd-leegstand

 

GET THE BEST DEALS IN YOUR INBOX

Don't worry we don't spam

VERS TAXI
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord