Ondernemers Zeist bundelen krachten in online bezorgdienst

Ondernemers Zeist bundelen krachten in onlinebezorgdienst - VERS TAXI

Initiatiefnemers Thimo Sonius en slager Dick van Dolder van Verstaxi.nl. © Mel Boas

Negen Zeister ondernemers slaan de handen ineen en beginnen een eigen bezorgdienst met regionale, maar vooral ook verse producten. Onder de naam verstaxi.nl gaat de bezorgdienst op 26 februari van start.

 

Verstaxi.nl is een antwoord op bezorgdiensten als Albert (Albert Heijn) en Picnic die meer en meer actief worden in Zeist en omgeving. De nieuwe dienst is een unieke samenwerking van lokale ondernemers die, volgens slager Dick van Dolder, nog niet eerder in Nederland is vertoond.

Van Dolder van de gelijknamige slagerij aan de Bergweg in Zeist is samen met Thimo Sonius bedenker van de lokale bezorgdienst. „Ruim drie jaar geleden borrelde het op toen we samen zaten te bomen’’, vertelt Van Dolder. Sonius en Van Dolder kennen elkaar al lang. Sonius had eerst een cateringbedrijf en kocht zijn vlees altijd bij Van Dolder. ,,Inmiddels heb ik een internetbedrijf, maar ik ben klant gebleven van de slagerij. Dus we bleven elkaar zien’’, vertelt Sonius.

Ouderwets druk

Picnic en Albert winnen doordeweeks terrein ten opzichte van de lokale middenstand. Iets wat Van Dolder bezighoudt. ,,Op vrijdag en zaterdag is het nog ouderwets druk in de winkels van de lokale bakker, slager en groenteboer, maar doordeweeks is het toch een stuk rustiger.’’ Als de klant dan niet naar de winkel komt, komt de winkel wel naar de klant, was de gedachte van Van Dolder. En zo werd het lokale plan geboren.

,,Het is puur een aanvulling voor de winkel’’, vertelt Van Dolder. „De bezorgdienst gaat niet de plek van de winkel innemen. Lokale ondernemers hebben bestaansrecht omdat ze kwaliteit leveren. In die zin is een online supermarkt als Picnic ook geen directe concurrent. Onze producten zijn veel beter. Maar we gaan qua prijs zeker wel concurreren’’, benadrukt Van Dolder.

De bakker, de slager, de groenteboer, maar ook de lokale wijnhandel en de visboer doen mee. Net als de plaatselijke toko en de kaasboer. Vers is het toverwoord. Alles is vers. Geen fabrieksbrood, geen ingeblikte groenten. Kwaliteit staat voorop. Veel van de producten komen ook nog eens uit de regio. Zo betrekt Van Dolder een deel van zijn vlees van een Driebergse slachter. En ook de groenteboer koopt regionaal in.

Onze producten zijn veel beter dan die van Picnic

Dick van Dolder, medeoprichter verstaxi.nl

En dat alles wordt zoveel mogelijk bezorgd op elektrische bakfietsen. „Lokaal gekocht. Bij het Rijwielpaleis in Zeist. We hebben ook twee bestelauto’s’’, vertelt Sonius. „Bestuurd door lokale vutters. Het is de bedoeling dat we een vertrouwensband opbouwen met de klanten. In toekomst gaan we zeer waarschijnlijk zelfs helemaal elektrisch rijden.’’

Vier bezorgmomenten

Vanaf 26 februari gaat de website verstaxi.nl live. Dan kunnen klanten van alle deelnemende winkels producten afnemen. De winkeliers zorgen er zelf voor dat alle producten worden omschreven en worden gefotografeerd. Er zijn vier bezorgmomenten waaruit de klant kan kiezen. De chauffeur rijdt dus vier keer per dag langs de ondernemers om zo het bestellijstje af te werken. Per klant wordt een mand gevuld en afgeleverd. Verstaxi.nl richt zich naast Zeist vooral op dorpen zonder of met minimale voorzieningen, zoals Bosch en Duin, Huis ter Heide, Odijk en Soesterberg.

 

Bronhttps://www.ad.nl/utrecht/ondernemers-zeist-bundelen-krachten-in-onlinebezorgdienst~a46da2aa/

GET THE BEST DEALS IN YOUR INBOX

Don't worry we don't spam

 1. Lindavanbelsen 11/08/2019 op 14:21

  Hallo ….,
  Bezorgen jullie ook ik Austerlitz? Ik kan dat namelijk nergens vinden…..
  Ook ben ik benieuwd wat de 4 bezorg momenten zijn?
  Groetjes,
  Linda

  • depot.zeist@verstaxi.nl 13/09/2019 op 07:26

   ja zeker doen we dat
   we bezorgen dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 22 uur
   u kunt zelf aangeven in welk tijdsbestek van 2 uur u het geleverd wilt hebben
   met vriendelijke groet de verstaxi

VERS TAXI
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord